top
 
K A R A T E : L'EXPERIÈNCIA DE DOS KARATEQUES CATALANS A ARÀBIA SAUDITA - PART1

Com alguns de vosaltres ja sabreu, dos components de la família de la Federació Catalana de Karate Jorge Martínez i Aitor Pérez, han viatjat a l'Aràbia Saudita per treballar durant unes setmanes com Instructors de Karate... Us deixo la primera carta dels nostres companys, i esperem que ens continuïn informant de la seva evolució i progressions d'aquesta gran experiència ... Oss!!

Molt bones a tots els companys/anyes i amics/gues de la Federació Catalana de Karate,

Sóc Jorge Martínez membre del Club Karate Montornès i de la selecció Catalana de Karate. Us escric des de Aràbia Saudita, des de la ciutat de Dhahran, on estaré durant cinc setmanes amb el meu amic i company de selecció i club Aitor Pérez.

Ens trobem a gairebé 7.000 km de Catalunya per fer, com diu Aitor, el que més ens agrada: KARATE. Gràcies a una oferta de treball que va arribar a la FCK vam passar a un procés de selecció i ara estem aquí fent un campus d'iniciació al karate en escoles públiques.

Joves d'entre 13 i 17 anys i només barons, rebran un total de 12 classes de karate. Hem dividit les sessions en tres blocs perquè vegin les diferents facetes del karate, gaudeixin i aprenguin tot el que puguin. El primer bloc, que ja estem a punt d'acabar, és la tècnica bàsica o kihon, el segon bloc dedicat al combat o kumite i en el tercer i últim ens centrarem en la defensa personal o go-shin. Per a l'últim dia prepararem una exhibició o com diuen per aquí "un gran xou".

Han habilitat espais amb tatamis per donar les classes, encara que de vegades a causa del gran nombre de nens inscrits a l'activitat queden una mica petits.

En aquesta setmana i mitja que portem aquí hi ha moltes coses a destacar, tant en el social com esportiu. Els nens tenen molta motivació i majoritàriament moltes ganes d'aprendre, són respectuosos amb els mestres i entre ells. Esportivament tenen moltes limitacions, amb grans dificultats per coordinar qualsevol tipus de moviment on utilitzin més d'una extremitat, encara que, sorprenentment, tenen una gran habilitat per fer tombarelles. Però l'important és que de moment els està agradant molt, s'estan divertint i aprenen coses tot i la dificultat de l'idioma, ja que encara que nosaltres donem les classes en anglès, molts dels nois només parlen àrab.

Salutacions des de Aràbia on estem, com he dit abans, fent el que més ens agrada: KARATE!!!!

Gràcies a tots i fins aviat companys!

 

Jorge Martínez

F.C.K. – Juny 2012

alt

 

 
Avís legal