top
 
K A R A T E : L'EXPERIÈNCIA DE DOS KARATEQUES CATALANS A ARÀBIA SAUDITA - PART2

Bon dia amics i companys de la Federació Catalana de Karate,

Aquest cop sóc l’ Aitor Pérez del Karate Montornès, que com ja sabeu i va comentar el meu company de federació, club i expedició Jorge, escrivim des de Aràbia continuant amb el Saudi Aramco Summer Program.

Després d’aquestes 3 setmanes amb els mateixos grups, davant del primer contacte de molts d’ells amb el karate, la gran majoria dels nois han assimilat els principis bàsics i la importància del respecte entre ells, amb el dojo i el mestre dintre i fora del tatami.

En general com va explicar Jorge el karate va tenir una molt bona acollida en primer moment, quan vam realitzar el primer bloc tècnic de kihon bàsic i kata amb bunkai, que va ocupar pràcticament la primera i la segona setmana.

Ara mateix ens trobem en la segona etapa que encara ha motivat més als nois interessats en aquest art marcial. En aquest bloc que ha comprés la tercera i aquesta quarta setmana en la que ens trobem, s’ha treballat el kumite de competició per tal que els nois coneguin aquesta vessant del karate i ho puguin disfrutar amb més independència mitjançant exercicis descobriment guiat amb els coneixements apressos en les diferents sessions de mobilitat i atac, defensa i contraatac, anticipació i tàctica bàsica de combat.

Ens trobem a Arabia Saudi, i per estrany que sembli la cultura a l’hora de treballar i viure es ben diferent de la occidental sempre organitzada per horaris. En aquest país els horaris i els treballs son molt variables, i com anem explicant, ens hem d’adaptar a aquests canvis imprevistos intentant no modificar massa la planificació.

Degut a una extensió de les classes programades, per la meva part he cregut convenient per al desenvolupament dels coneixements i sobretot per que gaudeixin d’aquesta pràctica, organitzar una competició reglamentada no programada inicialment entre ells, ja que han sapigut assimilar força be els conceptes de kumite. En aquestes competicions entre cada grup seleccionarem els 4 millors competidors de cada grup (4 grups separats per edats) per tal de representar el seu equip en un torneig al final de la setmana amb públic i representants de la empresa davant.

Al torneig hi participaran quatre equips de quatre competidors fent un total de 12 enfrontaments reglamentats. Els equips estaran composats per un membre de cada grup de classe ( es a dir un noi de 15, un de 16, un de 17 i un de 18) i tots els enfrontaments seran entre nois de la mateixa edat excepte en cas d’empat que el mateix equip decidirà el representant.

Bueno companys, aquest és el breu resum del treball realitzat aquestes dues setmanes, i portant ja un mes en Aràbia sembla que no per les hores i els dies passen volant. No deixen de succeir anècdotes pel que fa a la vida social si algú hi està interessat estem en contacte per les xarxes socials.

Us desitgem unes bones vacances als que ja les estan gaudint ara mateix i força als que encara continuen treballant!

 

Aitor Pérez Gromaz

F.C.K. – Juliol 2012

alt
Aitor Pérez Gromaz amb els seus alumnes a l'Aràbia Saudita

 

 
Avís legal