top
 
K A R A T E : L'EXPERIÈNCIA DE DOS KARATEQUES CATALANS A ARÀBIA SAUDITA - PART3

Hola de nou amics i amigues de la Federació Catalana de Karate.

Ens queda una setmana per acabar aquesta experiència a Aràbia. La veritat que l'experiència ha estat o està sent molt bona i el karate està tenint una bona accepatció. Crec que encara hagués estat millor si per part de les persones que organitzen el campus a cada col · legi haguessin posat una mica més d’ interès i col · laboració, però en general les sensacions del desenvolupament del campus són bones.

En aquesta setmana que ens queda aquí posarem l'accent en la defensa personal i en una possible exhibició amb els nois per tancar el campus.

Durant les classes passen moltes anècdotes curioses o gracioses. Això ja passa a les classes normals de karate i aquí cal sumar-li les dificultats amb l'idioma (hi ha una grandíssima varietat en el nivell d'anglès dels nois) i les diferències culturals. Una de les coses més gracioses que m'han passat durant el campus va passar dimecres passat (per a nosaltres divendres, laboralment parlant) en l'última classe de la tarda. Estàvem aplicant unes tècniques del primer kata i vaig fer enfases en què havien de fer-ho fort i amb molta energia. En aquest moment amb bastant velocitat, però amb control, li vaig fer un “barrido” a un dels nois. Quan em dono la volta veig a l'altre noi, que havia d'atacar a continuació, amb la boca oberta fins a terra i dient NO! NO! NO! i un segon més tard es va corrent per la porta a tota velocitat!

Tots els que érem a classe ens vam quedar al · lucinats! Vaig sortir a buscar-lo, perquè a més el noi se'n va anar sense sabates, però em deia que no volia tornar, que li feia por. Vaig intentar explicar-li que el seu company estava bé, que ho estava, que havia caigut ràpid però controlat, però no hi va haver manera!

Quan va acabar la classe i va tornar a per les sabates vaig parlar una mica més amb ell i em va dir que potser tornava, però no ho crec.

I entre anècdotes, bons moments i desorganitzacions diverses han passat quatre setmanes fantàstiques on hem intentat transmetre la nostra passió pel karate el millor que hem pogut a tots els nois que han passat per les nostres classes.

 

Jorge Martínez

F.C.K. – Juliol 2012

alt
Jorge Martínez (a la part dreta) amb els monitors d'altres esports a Aràbia Saudita

 

 
Avís legal