top
 

QU√ą √ČS EL TAI JITSU

El Tai Jitsu és un art marcial que conté gran nombre de tècniques per defensar-se, desarmar i controlar l'adversari sense posar en risc la nostra integritat física ni la de l'adversari.

S'utilitzen tècniques de:

     Copejament (atemi-waza)

     Projecció (nage-waza)

     Luxació (Kansetsu-waza)

     Immobilització (Osae-waza)

     Neutralització i domini de l'adversari (Tora-waza)

Per a la seva correcta comprensió i execució el Tai Jitsu s'ha dividit en sis apartats tècnics que units donen forma a tot un estil de JU JITSU TRADICIONAL i al mateix temps un SISTEMA SUPERIOR DE DEFENSA PERSONAL utilitzat per diferents cossos de seguretat, entre ells la policia Japonesa .

1-KIHON WAZA

√Čs l'apartat que cont√© les t√®cniques fonamentals de l'art marcial, despla√ßaments, girs, esquives, posicions, parades, cops amb totes les armes naturals del cos, luxacions, projeccions, immobilitzacions, neutralitzacions i conduccions de l'adversari. Totes aquestes seccions de l'apartat han estat codificades per s√®ries preestablertes per a una millor assimilaci√≥ de les bases del Tai Jitsu.

2-KATAS

Els Katas són un encadenament de tècniques en un ordre lògic d'execució que es practica individualment, és la simulació d'un combat contra un o diversos adversaris, la dificultat és que el veritable adversari és un mateix. La pràctica continuada dels KATAS proporciona concentració i uneix cos i ment.

3-TECNICA DE BASE

Apartat on s'aprèn a alliberar-se d'una agafada sobre el cos. Per a la seva millor comprensió s'han codificat en 24 tècniques tant de cop, projecció o luxació. Els agafadors només es realitzen als canells de 8 formes diferents, que formaran la base perquè el practicant pugui alliberar-se de qualsevol agafada que rebi el seu cos o roba.

4-DEFENSA PERSONAL (Dj Jitsu)

Aquí el practicant unirà els apartats de Kihon, Katas, Tècnica de Base. Aprendrà a defensar-se en totes les situacions d'agressió possibles. Encadenarà tècniques dels tres apartats tècnics anteriors. També es prepararà psicològicament en cas d'agressió o situació de perill, aprenent a observar els comportaments i reaccions dels possibles agressors.

5- RANDORI

√Čs l'apartat m√©s din√†mic del Tai jisu, on tot el que s'ha apr√®s segons el nivell haur√† de ser demostrat en casos pr√†ctics, sense preestablir l'atac donant a l'alumne una soltesa a l'hora d'executar les t√®cniques i encadenaments. Al mateix temps es potencia la dist√†ncia de combat, resist√®ncia f√≠sica, reflexos ... un exercici molt complet ja sigui f√≠sicament com marcialment.

6 - BUDOSHIN (Filosofia i Història)

El Tai Jitsu té una filosofia de no violència i proporcionalitat en les defenses, l'alumne se l'educa perquè només utilitzi l'art marcial en situacions defensives. Coneixements històrics de les arts marcials tradicionals japonesos i les seves tradicions. 
AvŪs legal