top

 

UNA NOVA OPORTUNITAT

 

Les creacions de la nostra ment son il·lusòries però ens afecten.

Som a l’era de les noves tecnologies i les xarxes socials. Sembla que les comunicacions s’han inventat de cop. Els mercats s’han vist afectats per la velocitat amb que ens podem informar d’allò que succeeix a les antípodes. Compte! que tot és el mateix i que possiblement estem menys informats i som més manipulables que abans.

Les xarxes socials són eines que ens faciliten compartir, pensaments, inquietuds i fites amb els altres. Hem de tenir els ulls oberts . Compte! és fàcil que ens indueixin i que ens deixem portar per les aparences i missatges d’allò que rebem. Ara es un bon moment per aquells que volen vendre el seu producte; ja siguin ideologies, productes innecessaris, o preparar el camí amb l’exposició de tendències, per a curt o llarg termini acabar imposant un tipus de conducta o comportament social, fent-nos més febles, disminuint una mica més la nostra voluntat i deixant-nos a les seves mans. És per mitjà de la ment que ens poden instruir en comportaments que de manera col·lectiva o individual assumim com si es tractés d’una elecció nostra. En realitat cada dia estem més “enganxats”. Mòbil, internet, cotxe, ascensor, Tv, modes, etc.; “enganxats”, no per les coses en si mateixes, sinó pel poder que nosaltres els hi donem. Ens aferrem a les coses que no necessitem ,però que si en aquest moment no les tinguéssim ens produirien infelicitat. També es cert que si s’empren amb prudència i vigilància ens comuniquen més ràpidament amb el món. Per ser lliures i emprar aquestes eines sense que ens prenguin la voluntat, és necessari despertar la consciència.

Romanem dignes davant l’adversitat reconeixent en nosaltres aquesta capacitat? Reconeixem en l’adversitat la nostre aliada? Ens faltem al respecte a nosaltres mateixos? per allò que pensem, per com fem i diem les coses? Com escoltem? Com mirem? Qualsevol cosa ens fa enfadar i ens posa nerviosos? Ens queixem del fred o la calor? Tot té poder sobre nosaltres? si es així, hem tingut algun cop aquest poder sobre nosaltres mateixos? Quan l’hem perdut? O potser, no hem tingut mai aquesta capacitat d’exercir el poder que hi ha en nosaltres per afrontar les circumstàncies pròpies i alienes, i decidir que ens convé o no ens convé i d’aquesta manera generar la nostra realitat. Hem de cercar aquest poder en nosaltres, tots el tenim, hem de discernir sobre allò que es real i allò que es aparent. 
Avís legal