top

UNA NOVA OPORTUNITAT

 

Algú podrà pensar; i això a que ve? Senzillament a que en les arts marcials sempre s’esmenten: auto disciplina, autoestima, autocontrol, el conèixer-se a un mateix, la ment de principiant, no jutjar, etc. I a l’hora de la veritat, què?.......tot es resumeix en que ningú té el que es mereix. La culpa sempre es dels altres. La vida es injusta .

Hauríem de considerar la informació que rebem i també allò que aprenem com una arma de doble fil. Hem de trobar els nostres objectius en el món real (allò permanent), i d’aquesta manera veure el món irreal i il·lusori (allò no permanent). Ens cal discernir moltes altres coses. La veritat, la salut, la llum, la riquesa, la vida, són eternes; la mentida, la malaltia, la foscor, la pobresa, la mort, són creacions de la ment.

Viure en aquest món on res és el que sembla es un aprenentatge que eleva les nostres capacitats i ajuda a desenvolupar-nos; entendre les coses segons la realitat i projectar-les a la nostra ment requereix un aprenentatge de comprensió i assimilació d’allò real enfront d’allò il·lusori. una pràctica contínua i constant, es necessària i determinant. Sense deixar-nos portar per allò que els sentits físics ens mostren. Mantenir-nos ferms en les veritats es fa difícil.

A les Arts Marcials es practica el metal·lisme i es té consciència que tot és ment. La imaginació per si mateixa es capaç de generar creativitat (no confondre amb la il·lusió).

A les Arts Marcials i en particular el KARATE-DO es regeixen per codis de comportament basats en principis. Podem dir que vèncer un adversari no es la finalitat proposada; podem dir que executar un kata o un combat amb perfecció, no és l’objectiu; només es una estratègia per expandir la nostra consciència i que passa per aquest moment en el que es necessari arribar, i que ens portarà a descobrir i aconseguir altres objectius fins arribar al propi cor, a les nostres emocions i afrontar aquesta lluita personal amb el propi ego. Pretendre cercar el contrari fora d’un mateix es caminar en sentit oposat. 
Avís legal