top
 

MENTALMENT: l'individu es un ésser que quan desperta la consciència de si mateix, es capaç de afrontar les situacions de dificultat que se li presenten. Quan aquesta consciència dorm dintre seu, aleshores es més vulnerable a tot. La convivència ens produeix tensions, aquestes tensions es manifesten en formes diferents:  les pors. Aquestes en angoixes que ens aporten sensacions desagradables en el cos: ja sigui a la gola, l'estomac, al cap, cames pesades, dolors cervicals, tensions a les espatlles, cansament, falta d'iniciativa, etc. Arriba un moment en que no decidim allò que volem aconseguir. Es l'angoixa que decideix per nosaltres, i els resultats son el fracàs a les relacions, a l'escola, i en definitiva, l'incapacitat per aconseguir els nostres propòsits.

Practicar Karate-Do de manera regular i dirigida per persones amb coneixements dels m√®todes, es una garantia per trobar l'autoestima i fer-nos forts. Desenvolupar¬† la voluntat sobre nosaltres mateixos ens permet agafar el comandament de la nostra vida, sense donar la culpa d’all√≤ que ens passa als altres, ni esperar que aquests ens donin la felicitat. Aprenem a pensar adequadament per crear la nostra pr√≤pia realitat.

Els exercicis t√®cnics son al mateix temps exercicis de meditaci√≥ en moviment, ens ensenyen a tenir el pensament en all√≤ que fem, guiant¬† l’energia cap al final del recorregut per executar el cop, d’altres vegades tant sols per fer-la circular. Aquest¬† tipus de treballs requereixen d’un profund coneixement,¬† domini de les t√®cniques de respiraci√≥. La pr√†ctica del Karate-Do en si mateix ja ho comporta.

Un combat requereix molta disciplina personal. L’enfrontament no es solament amb l’adversari sin√≥ tamb√© amb un mateix. El combat primer t√© lloc en l’interior de cada lluitador. Aquell que resolgui millor tindr√† m√©s possibilitats.

Entendre l’estrat√®gia es un aspecte del combat, i no es f√†cil, per√≤ encara es m√©s dif√≠cil dur-la a terme. Entendre que guanyar a l’adversari no √©s l’objectiu, tamb√© es complicat. 
AvŪs legal