top
 
Tai chi_presentacion PDF Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Administrator   
dijous, 21 de juliol de 2011 11:11

El Tai-txi, és una de les branques més antigues de les arts marcials xineses.

alt

Tai-txi,  és la abreviació del terme “Taijiquan” (太極拳) i es pot llegir Tai txi txuan.  Per fer la traducció més adient hem de mirar els ideogrames que ho formen per separat:

-Tai-txi, és el nom del símbol que representa la polaritat en equilibri de les energies supremes, el Yin i elYang (blanc i negre, dur i tou, alt i baix, etc.) relacionat amb les doctrines budistes i taoistes, i amb la medicina tradicional xinesa.

-Txuan, vol dir puny i per extensió boxa.

Així, podem traduir el Tai-txi  com “la boxa de les energies supremes”.

Al llarg del temps el poble xinès ha anat desenvolupant diversos mètodes de combat i, al igual que altres estils de Kung  Fu, el Tai-txi es va crear adaptant aquests sistemes de lluita ancestrals.

L’origen del Tai-txi ens porta milers d’anys enrere. Documents històrics ens expliquen que a finals de la dinastia Ming, Chen Wangting va desenvolupar un nou sistema (el Tai-txi original) influenciat per un tractat de boxa del general Qi Jiguang, conegut com “La font de la pràctica marcial” (recopilació de 16 estils de Kung Fu ancestrals). En el seus orígens l’orientació del Tai-txi era principalment de caire marcial, però amb el pas del  temps ha passat  a ser una pràctica esportiva orientada a tenir cura de la salut. El Tai-txi ha conservat les seves arrels marcials, prova d’això és el treball de tècniques de defensa i atac en parelles anomenat Tui-shou.Darrera actualització de dimarts, 31 de gener de 2012 20:52
 
ULTIMA NOTÍCIA
DONA I ESPORT
LLICENCIES ONLINE
COMPETICIONS ON-LINE
Avís legal