top
 

Els sistemes de Kenpo configuren una grup d’Arts Marcials pensades eminentment per a la defensa personal, molt riques en les seves tècniques, caracteritzades per basar-se sobretot en el colpeig, comptant amb un arsenal de cops ràpids i contundents.

 

BREU HISTORIA DEL  KENPO

Els sistemes de Kenpo provenen de les illes Hawaii. Per trobar els seus orígens ens hem de situar a princicpis del s.XX, quan les migracions de japonesos i xinesos cap a les illes, van propiciar l’arribada de diferents formes de lluita.

Amb els anys es va començar a fer servir la denominación Kenpo (Ken-Po), que era la forma japonesa de denominar el Chuan Fa xinès (Llei del puny, forma de lluita amb els punys). Els dos homes que van fer famosa aquesta denominació van ser James Mitose i William K.S.Chow. En aquest punt hi ha diferents versions sobre l’origen i/o desenvolupament del Kenpo, a través de Mitose, però deixant polèmiques a part podem dir que de forma sintetitzada aquests son els trets fonamentals del seus inicis.

William K.S. Chow va ser el pare del Kenpo modern. Va incorporar els moviments circulars i “suaus” del kung-fu xinès que practicava la seva familia, al Kenpo primigeni de Mitose, donant lloc a un nou sistema mai vist fins aleshores, caracteritzat per la rapidesa i versatilitat dels seus cops.

Chow va tenir alumnes destacats com Adriano Emperado o Ed Parker, que més tard crearien els seus respectius estils de Kenpo (el Kajukenbo i l’ Ed Paker’s American Kenpo Karate). 
Avís legal